Bitcoin 3% weg van USD 30.000, wordt overtroffen door XRP

In de afgelopen paar uur heeft de populairste cryptocurrency, bitcoin (BTC), twee keer de 29.000 dollar overschreden, waardoor een nieuwe recordhoogte werd bereikt, en moet nu met ongeveer 3% worden verhoogd om een andere psychologisch belangrijke mijlpaal te bereiken, namelijk 30.000 dollar. Ondanks deze rally wordt BTC vandaag de dag overtroffen door de meest verontrustende grote munt, XRP.

Op het moment van schrijven (04:17 UTC) handelt BTC tegen 29.039 USD en stijgt met 4% in een dag en 26% in een week. De prijs steeg met 49% in een maand en 299% in een jaar.

Het is de op een na best presterende grote cryptoasset vandaag, pas na XRP die handelt tegen USD 0,214 en stijgt met 9% in een dag, ondanks dat meer platformen hebben aangekondigd dat ze de handel in deze munt opschorten. XRP is met 21% gedaald in een week en met 67% in een maand, omdat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een rechtszaak heeft aangespannen tegen de aan XRP gelieerde Ripple.

Binance.US zei dat het XRP op 13 januari van de lijst zal schrappen, terwijl crypto prime broker Genesis naar verluidt ook de handel in en het lenen van XRP opschort.

De meeste andere munten van de hoogste 10 lijst zijn vandaag in rood, terwijl het etherische gedeelte (ETH) omhoog door 2% is.

Ondertussen, volgens crypto marktanalyse firma Glassnode, zijn alleen BTC 4,2m (22%) momenteel in constante omloop en beschikbaar voor aankoop en verkoop.

“We zien een duidelijke opwaartse trend van de illiquiditeit van Bitcoin Code. Dit geeft aan dat de huidige bullmarkt wordt gedreven door de duizelingwekkende hoeveelheid illiquiditeit,” zeiden ze en voegden eraan toe dat meer dan 1 miljoen BTC in de loop van 2020 illiquide is geworden.