Bitcoin: Spekulativ bølge eller mere?

Bitcoins Bull Market Bridges Path to Finance

Bitcoin er på vej op igen – en eller anden vej væk fra rekorden stadig, men bestemt langt fra bundmærket. Det efterlader investorer at overveje spørgsmålet om, hvorvidt denne gang stigningen fører til mere end bare en spekulativ boble.

Bitcoin tilføjede omkring 30 procent i oktober 2020 indtil videre og nåede 13.850 dollars onsdag – det højeste siden juni 2019, ifølge «Bloomberg». Rekorden på omkring $ 20.000, der blev offentliggjort i januar 2018, er stadig langt væk, men intet synes umuligt i den flygtige verden af ​​kryptofinansiering.

Mens det traditionelle aktiemarked bare udfører et næse-dyk på grund af den anden koronabølge, er meget spekulative instrumenter som Bitcoin blevet til eftertragtede alternativer. Investorer, der må have mistet masser af penge, da Bitcoin styrtede ned efter sin rekord i begyndelsen af ​​2018, snapper nu møntens store stil op igen.

Intet tegn på en boble?

Analytikere citeret af «Bloomberg» onsdag (bag paywall) siger, at stigningen i mønten ikke var et tegn på endnu en spekulativ vanvid. Nic Carter, en medstifter af Coin Metrics, foreslog, at stigningen var drevet af investorer med dybe lommer og ikke af detailkunder.

Beslutningen fra PayPal om at åbne sin platform til køb og salg med Bitcoin kan have hjulpet kryptovalutaen. Også med institutioner i den traditionelle finansielle industri, der bliver mere og mere engagerede i krypto-økonomi, ser tilliden til den nye aktivklasse ud til at stige.

Infrastruktur vs. spekulation

Centralbanker over hele verden (fra Kina til Sverige EU og Schweiz) udvikler på en eller anden måde deres egne digitale centralbankvalutaer. Store banker som J.P.Morgan har lanceret sin JPM-mønt, mens aktivforvaltere åbner deres produktporteføljer for den nye aktivklasse. Et sådant fremtrædende navn var Fidelity Investments, som begyndte at sælge sin første Bitcoin-fond om sommeren.

Og alligevel er der stadig en forskel mellem en digital centralbankvaluta, der har et link til en fiat-valuta og et symbol som Bitcoin. Investorer, der køber Bitcoin Profit, skal overveje risikoen for at miste en væsentlig del af deres investering – i betragtning af de tunge op-og nedture, synes Bitcoin ikke særlig velegnet til daglig brug og forbliver i øjeblikket en spekulativ investering.