Market Wrap: Bitcoin Hits $11.8K; Etherische Gas op All-Time High

 • De bitcoin-markt ondervindt maandag een laag volume, maar de ether blijft de groei van DeFi aanwakkeren.
 • Bitcoin (BTC) handelend rond $11.737 vanaf 20:00 UTC (4 p.m. ET). Het winnen van 0,34% over de afgelopen 24 uur.
 • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $11.592-$11.823.
 • BTC boven zijn 10-dagen en 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, een bullish signaal voor markttechnici.

Bitcoin’s prijs opende de weekpost hoger en sloeg op maandag 11.823 dollar voordat het lager werd gedompeld. “Bitcoin heeft zich gevestigd in een consolidatiepositie van $11.700,” zei Daniel Koehler, liquiditeitsmanager bij de cryptocurrencybeurzen OKCoin. “Het lijkt erop dat handelaren wachten op betere vullingen bij $11.000,” voegde hij eraan toe.

Darius Sit, leidende partner van het kwantitatieve handelskapitaal van QCP, verwacht dat de laatste volledige week van augustus stiller is dan vroeger in de maand, toen de oudste cryptocurrency van de wereld een hoogte van $12.485 op vlekbeurzen zoals Coinbase.

raakte in 2020.

“Eén ding waar we naar keken is dat augustus voor zowel BTC als ETH een zwakke maand is,” zei Sit. “Dus als die seizoensgebondenheid uitkomt, zou deze laatste week van augustus wel eens zwak kunnen zijn.”

Spotvolumes op grote BTC/USD beurzen maandag zijn laag. Voor het Luxemburgse Bitstamp, bijvoorbeeld, was het slechts 27 miljoen dollar, ver onder het daggemiddelde van 91 miljoen dollar.

Interessant is dat er nu meer adressen zijn met 1000 of meer Bitcoin Trader dan ooit tevoren. De telling van degenen die op de “Bitcoin Rich List” staan heeft een hoogte van 2.190 bereikt. Deze adressen hebben bijna 7,87 miljoen BTC, het equivalent van $92,2 miljard.

Nietemin verwachten veel stakeholders die meestal bullish zijn enige bezuiniging op de koerswinsten van bitcoin, waaronder Rupert Douglas, hoofd van de institutionele handel voor digitale asset broker Koine. “We hebben een lange weg afgelegd. Ik zou niet verbaasd zijn over een pauze of een terugtrekking,” zei Douglas. OKcoin’s Koehler weergalmt dat sentiment. “Het momentum is nog steeds bullish, maar het is onduidelijk of we de $10,000 breakout gebied moeten testen voordat we hogerop gaan,” zei.

Douglas merkte ook op dat ether (ETH) de spotlight van de bitcoin blijft stelen. “Over het geheel genomen is ETH sterker en ik denk dat het beter zal blijven presteren dan BTC,” zei hij.

In de ether

Ether, de op één na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, was maandag omhoog, handelend rond $401 en klimmend 2.1% in 24 uur vanaf 20:00 UTC (16:00 p.m. ET).

De gebruikte hoeveelheid “gas”, aangeduid in gwei, ter waarde van 0,000000001 ether op het Etherische netwerk, raakte een all-time high zondag en bereikte 79.294.213.632 gwei, volgens de aggregator Glassnode. Een meeteenheid voor het uitvoeren van operaties op het netwerk, gas wordt gebruikt binnen Ethereum om transacties uit te voeren of gebruik te maken van slimme contracten. De recordhoeveelheid gas die wordt gebruikt wordt gezien als een teken dat het nut van Ethereum voor decentrale financiering, oftewel DeFi, hoger is dan ooit.

However, George Clayton, leidende partner van Cryptanalysis CapitaI, heeft zorgen of het zware gebruik van het Etherisch Instituut kan worden gesteund gezien het feit dat de gemiddelde prijzen voor het gebruik van het netwerk zo hoog zijn gegaan zoals $6.68 in Augustus. “Ik denk dat de gaskwestie de ether kwetsbaar laat,” zei hij, “kwetsbaar voor concurrerende slimme contract publieke blokkades. Iets moet geven. “

Andere markten

Digitale middelen op de CoinDesk 20 zijn meestal groene maandag. Opmerkelijke winnaars vanaf 20.00 uur UTC (16.00 uur ET):

 • tezos (XYT) + 5,5%
 • sitspek (BSV) + 3,7%
 • monero (XMR) + 2,4%

Niet te vergeten verliezers vanaf 20:00 UTC (16:00 p.m. ET):

 • qtum (QTUM) – 5,3%
 • basic attention token (BAT) – 4,2%
 • gedecrediteerd (DCR) – 3,1%

Aandelen:

 • Asia’s Nikkei 225 eindigde de dag met 0,28%, onder leiding van Nintendo, die met 4,79% steeg. Bezorgdheid over de gezondheid van de Japanse premier temperde het sentiment.
 • Europe’s FTSE 100 gesloten in de groene 1,7% als optimisme voor een coronavirusvaccin behandeling gaf een impuls aan de index.
 • Het S&amp van de Verenigde Staten; P 500 steeg met 0,80%, en raakte een recordhoogte dankzij de voorraden in de tech- en reissector.

Goederen:

 • Olie is gestegen met 0,29%. Prijs per vat van West-Texas Tussenliggende ruwe olie: $42.39.
 • Goud was in de rode 0,64% en op $1.926 vanaf de perstijd.

Treasurys:

 • Amerikaanse schatkistcertificaten zijn maandag allemaal geklommen. Rendementen, die in de tegenovergestelde richting bewegen als prijs, waren het meest gestegen op de twee jaar, in de groene 8,4%.